Com cuidar la nostra pell a l’hivern

A l’hivern hem de tenir una cura especial de la pell, que és l’òrgan que ens protegeix de les agressions externes i de la pèrdua d’aigua per evaporació. No és només una qüestió estètica, sinó que és vital per a la salut. Les condicions meteorològiques d’aquesta estació com el fred, el vent i la humitat, contribueixen que es ressequi, i que perdi la seva elasticitat.

També és molt important la roba que portem. Cal triar teixits transpirables i no oclusius. És preferible vestir-nos per capes i anar posant o traient peces de roba en funció de la temperatura que ens trobem en zones exteriors o interiors.

A l’hivern, una infusió calenta es posa molt bé

És essencial hidratar el nostre organisme, i es recomana prendre un mínim de 2 lts. de líquid per dia. En aquesta estació segurament vénen més de gust els caldos i les infusions calentones, de manera que també podem aprofitar per fer-les de plantes diürètiques i drenadores, que ens ajudaran a netejar ronyons i fetge.

Una bona manera de contribuir a la bona salut de la pell és gaudir de les fruites, com les mandarines i taronges, i verdures de temporada, que ens aportaran les vitamines, minerals i nutrients que ens calen.

Taronja i mandarina: fruita d’hivern molt recomanable

Hem de tenir certes cures en el moment de la dutxa, la qual hauria de ser curta, entre 5 i 10 minuts màxim. És important utilitzar gels suaus sense esponja, usant únicament la mà per aplicar-los i aclarir-los. D’altra banda, hem de regular la temperatura de l’aigua de la dutxa al voltant de 35º centígrads, ja que l’aigua a més de 38º pot fer que la pell es ressequi i comencem a notar picor i major facilitat per formar èczemes.

És important regular la calefacció entre 21º i 23º centígrads, i mantenir una humitat relativa de 40 a 50%. D’altra banda, cal tenir present que en ambients més secs, que poden ser causats per tenir la calefacció a temperatures molt altes, podem notar sequedat no només a la pell, sinó també a les mucoses sobretot nas i ulls.

El rostre i les mans, que són les zones que queden més al descobert, són les que els hi calen una cura més especifica . Una bona recomanació és aplicar-hi olis vegetals, perquè són rics en greixos capaços de formar una pel·lícula al voltant de les cèl·lules, que les protegeixen de les agressions externes.

Si optem per la crema hidratant, l’hem d’escollir segons el nostre tipus de pell. Les pells grasses solen resistir millor els canvis de temperatura i el fred, tot i això, és important rentar-les sovint i hidratar-les al menys dues vegades al dia. Les pells normals o seques necessiten cremes amb textures més riques, i la seva neteja pot realitzar-se amb llets netejadores o, aigües micel·lars, en cas de tenir la pell més sensible.

Una bona manera d’hidratar la pell, i molt recomanable, és prendre perles d’oli de Rosa Mosqueta, d’Onagra, o de Borratja, que l’alimenten de dins en fora.

Els llavis són una zona especialment sensible al fred. Donat que estan en continu moviment i la pell és molt fina, fàcilment se’ns poden fer clivelles. És recomanable hidratar-los, de 2 o 3 cops al dia, amb olis consistents, o bé, amb diferents mantegues, que podem trobar en barretes o cremes.

Si fem excursions a la neu, com que estarem en alçades superiors a la normal, tenim més exposició als raigs solars. És molt important que ens protegim la pell de cara, llavis i mans amb filtres solars, per evitar el risc de cremades.

Els cabells poden presentar pèrdua de brillantor, sequedat, debilitat i caiguda. Si els hi apliquem mascaretes d’olis i agents nutritius, aconseguirem que recuperin la seva vitalitat.

Hi ha diferents olis i mantegues, recomanats per la cura de la pell, i el cabell, tals com: Mantega de Karité; Oli de Coco, de Rosa Mosqueta, d’Argan, de Neem, de Jojoba, d’Oliva o d’Ametlla.

Si tens qualsevol dubte o consulta, pots contactar amb la Núria per Watsap al 611 09 17 44

Diga'ns la localitat on vius
Al donar-te d'alta a la nostra newsletter veuràs un cupó de descompte del 10% en la teva pròxima compra a partir de només 30 €

Ara pots fer les teves consultes per Whatsapp i també pots rebre petites píndoles informatives. Només cal que enviïs “HOLA” al 611 09 17 44. T’enviarem un màxim de 2 missatges al mes.

Leave a Reply

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.