A l’hivern hem de tenir una cura especial de la pell, que és l’òrgan que ens protegeix de les agressions externes i de la pèrdua d’aigua per evaporació. No és només una qüestió estètica, sinó que és vital per a la salut.

Les condicions meteorològiques d’aquesta estació com el fred, el vent i la humitat, contribueixen que es ressequi, i que perdi la seva elasticitat.

També és molt important la roba que portem. Cal triar teixits transpirables i no oclusius. És preferible vestir-nos per capes i anar posant o traient peces de roba en funció de la temperatura que ens trobem en zones exteriors o interiors.

A l’hivern, una infusió calenta es posa molt bé

És essencial hidratar el nostre organisme, i es recomana prendre un mínim de 2 lts. de líquid per dia. En aquesta estació segurament vénen més de gust els caldos i les infusions calentones, de manera que també podem aprofitar per fer-les de plantes diürètiques i drenadores, que ens ajudaran a netejar ronyons i fetge.

Una bona manera de contribuir a la bona salut de la pell és gaudir de les fruites, com les mandarines i taronges, i verdures de temporada, que ens aportaran les vitamines, minerals i nutrients que ens calen.

La taronja i la mandarina: fruita d’hivern molt recomanable

Hem de tenir certes cures en el moment de la dutxa, la qual hauria de ser curta, entre 5 i 10 minuts màxim. És important utilitzar gels suaus sense esponja, usant únicament la mà per aplicar-los i aclarir-los. D’altra banda, hem de regular la temperatura de l’aigua de la dutxa al voltant de 35º centígrads, ja que l’aigua a més de 38º pot fer que la pell es ressequi i comencem a notar picor i major facilitat per formar èczemes.

Regula la temperatura entre 35 i 38º

És important regular la calefacció entre 21º i 23º centígrads, i mantenir una humitat relativa de 40 a 50%. D’altra banda, cal tenir present que en ambients més secs, que poden ser causats per tenir la calefacció a temperatures molt altes, podem notar sequedat no només a la pell, sinó també a les mucoses sobretot nas i ulls.

El rostre i les mans, que són les zones que queden més al descobert, són les que els hi calen una cura més especifica . Una bona recomanació és aplicar-hi olis vegetals, perquè són rics en greixos capaços de formar una pel·lícula al voltant de les cèl·lules, que les protegeixen de les agressions externes.

Les mans i el rostre requereixen una cura específica

Si optem per la crema hidratant, l’hem d’escollir segons el nostre tipus de pell. Les pells grasses solen resistir millor els canvis de temperatura i el fred, tot i això, és important rentar-les sovint i hidratar-les al menys dues vegades al dia. Les pells normals o seques necessiten cremes amb textures més riques, i la seva neteja pot realitzar-se amb llets netejadores o, aigües micel·lars, en cas de tenir la pell més sensible.

Una bona manera d’hidratar la pell, i molt recomanable, és prendre perles d’oli de Rosa Mosqueta, d’Onagra, o de Borratja, que l’alimenten de dins en fora.

Els llavis són una zona especialment sensible al fred. Donat que estan en continu moviment i la pell és molt fina, fàcilment se’ns poden fer clivelles.

És recomanable hidratar-los, de 2 o 3 cops al dia, amb olis consistents, o bé, amb diferents mantegues, que podem trobar en barretes o cremes.

Si fem excursions a la neu, com que estarem en alçades superiors a la normal, tenim més exposició als raigs solars. És molt important que ens protegim la pell de cara, llavis i mans amb filtres solars, per evitar el risc de cremades.

A l’hivern també cal aplicar filtres solars

Els cabells poden presentar pèrdua de brillantor, sequedat, debilitat i caiguda. Si els hi apliquem mascaretes d’olis i agents nutritius, aconseguirem que recuperin la seva vitalitat.

Hi ha diferents olis i mantegues, recomanats per la cura de la pell, i el cabell, tals com: Mantega de Karité; Oli de Coco, de Rosa Mosqueta, d’Argan, de Neem, de Jojoba, d’Oliva o d’Ametlla.

Si tens qualsevol dubte o consulta, pots contactar amb la Núria per Watsap al 611 09 17 44

Diga'ns la localitat on vius
Al donar-te d'alta a la nostra newsletter veuràs un cupó de descompte del 10% en la teva pròxima compra a partir de només 30 €

Ara pots fer les teves consultes per Whatsapp i també pots rebre petites píndoles informatives. Només cal que enviïs “HOLA” al 611 09 17 44. T’enviarem un màxim de 2 missatges al mes.