Cura de la nostra pell a l’hivern

A l’hivern hem de tenir una cura especial de la pell, que és l’òrgan que ens protegeix de les agressions externes i de la pèrdua d’aigua per evaporació. No és tant sols una qüestió estètica, sinó que és vital per a la salut.

Les condicions meteorològiques d’aquesta estació com el fred, el vent i la humitat, contribueixen a que es ressequi, i a que perdi la seva elasticitat.
Les calefaccions augmenten la deshidratació de la pell, i és per això que és recomanable que mantinguem la temperatura al voltant dels 20º.

Amb els abrics dificultem la transpiració natural de la pell. Hem d’anar abrigats, però sense excés. És essencial hidratar el nostre organisme, i es recomana prendre un mínim de 2 lts. de liquid per dia.

En aquesta estació segurament vénen més de gust les infusions calentones, de manera que també podem aprofitar per fer-les de plantes diürètiques i drenadores, que ens ajudaran a netejar ronyons i fetge.

Una bona manera de contribuir a la bona salut de la pell, és gaudir de les fruites i verdures de temporada, que ens aportaran les vitamines, minerals i nutrients que ens calen.

Quan ens dutxem és recomanable fer servir aigua tèbia, evitant els excessos de calor o fred, per no traumatitzar la pell.

El rostre i les mans, que son les zones que queden més al descobert, son les que els hi calen una cura més especifica . Una bona recomanació és aplicar-hi olis vegetals, perquè son rics en greixos capaços de formar una pel·lícula al voltant de les cèl·lules, que les protegeixen de les agressions externes.

Els llavis son una zona especialment sensible al fred. Donat que estan en continu moviment i la pell es molt fina, fàcilment se’ns poden fer clivelles. És recomanable hidratar-los, fins a 2 o 3 cops al dia, amb olis consistents, com el de coco, o be, amb mantega de Karité,o mantega de coco.

Si fem excursions a la neu, com que estarem en alçades superiors a la normal, tenim més exposició als raigs solars. És molt important que ens protegim la pell de cara, llavis i mans amb filtres solars específics per neu, per evitar el risc de cremades.

Els cabells poden presentar pèrdua de brillantor, sequedat, debilitat i caiguda. Si els hi apliquem mascaretes d’olis i agents nutritius, aconseguirem que recuperin la seva vitalitat.

Hi ha diferents olis i mantegues, recomanats per la cura de la pell, i el cabell, tals com:

Mantega de Karité; oli de Coco; oli de Rosa Mosqueta, oli d’Argán, oli de Neem; oli de Jojoba i oli d’Oliva.