El llevat de cervesa és un fong microscòpic que es troba en estat natural a la pell de determinades fruites i en el most de la cervesa. Va ser Louis Pasteur en 1859 qui va descobrir que el llevat de cervesa s’alimenta dels sucres del midó de la farina produint diòxid de carboni, un gas que en dilatar les proteïnes del gluten de la farina, fa augmentar el volum de la massa: EL PA!

Probablement es tracta del tipus de llevat més important de la història, ja que des dels temps més remots s’ha emprat en fermentacions de begudes i aliments com la cervesa, el pa o el vi. Es creu que aquest llevat fou originàriament aïllat de la pell de raïm (hom troba aquest llevat com a component de la fina capa blanca a la pell d’algunes fruites fosques com les prunes).

PARLEM DE NUTRICIÓ?

7 RAONS PER INCLOURE EL LLEVAT DE CERVESA A LA TEVA DIETA

  1. Reforça el sistema immunològic: És una les fonts més riques de vitamines del grup B que podem trobar i suposa una gran aportació d’energia, ideal sobretot per a persones d’edat avançada, esportistes o aquells que segueixen una dieta amb certes mancances nutricionals.
  2. Regula el nivell de colesterol: Permet garantir una bona salut del cor i prevenir malalties cardiovasculars.
  3. Preveu i tracta l’anèmia: Per les seves altes dosis de vitamina B12.
  4. Aconsellable per a hipertensos i diabètics: no conté sucres (estabilitza els nivells de sucre en sang) i conté nivells molt baixos en sodi.
  5. Combat el restrenyiment i regenera la flora intestinal: Ajuda a l’organisme a desfer-se de substàncies tòxiques que el perjudiquen i la seva aportació en fibra permet regular el trànsit intestinal.
  6. Regenera, cicatritza i cuida la pell: afavoreix la recuperació de la dermis danyada i la cuida des de les seves capes més profundes. Prevé la formació d’arrugues i retarda els efectes de l’envelliment a la pell.
  7. Enforteix el cabell: rica en biotina estimula la producció de queratina.

COM PRENDRE EL LLEVAT DE CERVESA?

– En pols o flocs: Barrejada amb altres aliments és la millor manera de consumir el llevat de cervesa, ja que l’organisme l’absorbeix molt millor.

– En comprimits: si tries aquesta opció has de seguir les instruccions i respectar la dosi indicada en el producte.

Els dos formats els trobaràs a Nova Natura.

Llevat de cervesa en flocs

PER CUIDAR EL TEU CABELL

Elabora una màscara per al teu cabell barrejant unes 4 cullerades de llevat de cervesa amb mitja cullerada d’oli d’oliva i afegir una mica d’aigua fins a obtenir una espècie de pasta. Aplica la màscara sobre el cabell humit, deixa’l actuar durant 20 minuts, aclareix i finalitza amb un rentat normal.

El llevat de cervesa és un aliment ideal per als adolescents per dos motius: els aporta multitud de nutrients com el Zinc, mineral clau en el canvi hormonal i els ajuda a millorar la pell (sobretot l’acne que tant els inquieta).

 Recordar que hi ha certs casos en que el llevat de cervesa no és recomanable: àcid úric elevat, gota o càlculs renals.

Si tens qualsevol dubte o consulta, pots contactar amb la Núria per Watsap al 611 09 17 44

Diga’ns la localitat on vius
Al donar-te d’alta a la nostra newsletter veuràs un cupó de descompte del 10% en la teva pròxima compra a partir de només 30 €

Ara pots fer les teves consultes per Whatsapp i també pots rebre petites píndoles informatives. Només cal que enviïs “HOLA” al 611 09 17 44. T’enviarem un màxim de 2 missatges al mes.