QUIN COL·LAGEN ÉS EL MILLOR?

El col·lagen és un element molt important en la nostra alimentació: És l’encarregat de donar estructura, fermesa i elasticitat a la pell i manté la salut dels músculs, els lligaments, els tendons i les articulacions.

Hi ha dos tipus de col·lagen anomenats tipus I i tipus II. El col·lagen tipus I és present en pell, ossos, lligaments, tendons, còrnia, ungles i cabell, que dota d’elasticitat i resistència. El col·lagen tipus II és present en cartílags, als quals atorga resistència davant de pressions intermitents. Els complements alimentaris de col·lagen solen ser una combinació de tots dos.

Els efectes beneficiosos del col·lagen s’adverteixen a la nostra pell de 2 a 3 setmanes després d’iniciat el tractament. A les articulacions, passades de 6 a 8 setmanes.

Prendre col·lagen cada dia ajuda a l’enfortiment de la pell, i a més pot beneficiar l’elasticitat i la hidratació. També d’articulacions i cartílags. Els suplements de col·lagen poden ajudar a endarrerir l’envelliment de la pell en reduir les arrugues i la sequedat. No cal establir cap descans periòdic ja que no és perjudicial per a l’organisme. Es pot prendre durant el temps que es vulgui.

Podeu prendre’s al matí o a la nit. Fins ara, no hi ha cap evidència científica que demostri que prendre col·lagen en un moment del dia determinat doni millors resultats, així com tampoc fer-ho en dejú.

El col·lagen es presenta sovint combinat amb altres actius com àcid hialurònic, magnesi, MSM i vitamina C.

Alguns estudis han demostrat que prendre àcid hialurònic i col·lagen, ingerits en la dosi adequada per via oral, contribueixen a la millora d’hidratació i del to de la pell, reduint la visibilitat de les arrugues.

La combinació de col·lagen i magnesi és una de les suplementacions més comunes. La seva fama ve precedida perquè la combinació de tots dos actius reforça la creació de nous teixits, millora l’aparença de la pell i ofereix més elasticitat, entre d’altres avantatges.

El terme MSM es refereix a metilsulfonilmetà. És un compost naturalment present a l’organisme i té una poderosa acció antiinflamatòria. La combinació amb MSM es recomana per al tractament de malalties inflamatòries. S’utilitza especialment per reduir els símptomes d’artrosi i artritis.

El col·lagen dels complements alimentaris sempre és d’origen animal, per la qual cosa no és apte per a vegetarians o vegans. No hi ha vegetals que continguin col·lagen. En aquest cas hem de prendre aliments que ajudin a la producció natural de col·lagen pel nostre organisme, com zinc, present en fruits secs i llegums; coure, present en llavors i algues; seleni, als fruits secs; sofre, present a la col, el bròquil, cebes, alls, porros; i sobretot cal prendre aliments rics en vitamina C ja que és molt activa en la producció de col·lagen.

No prendre complements de col·lagen en cas d’insuficiència renal o hepàtica, fenilcetonúria o hiperuricèmia.

Si tens qualsevol dubte o consulta, pots contactar amb la Núria per Watsap al 611 09 17 44

Diga’ns la localitat on vius
Al donar-te d’alta a la nostra newsletter veuràs un cupó de descompte del 10% en la teva pròxima compra a partir de només 30 €

Leave a Reply

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.