Si pateixes restrenyiment voldràs conèixer quins són els millors laxants naturals.

És recomanable que a més de prendre laxants, consumeixis aquells aliments que contenen una bona quantitat de fibra, els que regulen el trànsit i milloren la flora intestinal. Així com tenir un bon hàbit d’anar al bany, tenir una ingesta suficient de líquids i l’exercici físic.

Els laxants naturals són aliments o herbes que permeten fer una evacuació intestinal més fàcil i sense problemes, i els pots comprar a Nova Natura i a altres herboristeries o dietètiques.

Aliments amb capacitat laxant

Poma

Aquesta fruita deliciosa conté una substància anomenada pectina que promou la motilitat intestinal, estova la femta (per la quantitat de fibra) i afavoreix la seva expulsió. Menja una poma al dia. Te la pots menjar crua, al forn, o bé bullida amb prunes.

Plàtan

Una peça de plàtan aporta el 12% de fibra que el cos necessita cada dia. A més, conté oligosacàrids, substàncies que arriben sense pair a l’intestí gruixut, cosa que afavoreix l’evacuació.

La ceba, una verdura entre els millors laxants naturals

És un laxant natural molt eficaç. A més, consumir ceba crua activa la secreció de sucs gàstrics i afavoreix la salut de la flora intestinal.

Els millors laxants naturals quin triar?

Aloe vera

El trobaràs en forma de xarop o comprimits, sol o en companyia d’altres plantes laxants.

Aloe Vera

Llavors de Lli i Llavors de Zaragatona (Plantago)

Poseu una cullerada de llavors de llinosa o de zaragatona, a remullar en un got d’aigua a la nit, i prendre l’aigua al matí següent en dejú, que tindrà un aspecte tèrbol, perquè les llavors en hidratar-se deixen anar mucílags.

Llavors de lli o llinosa

Dent de lleó

Prendre una infusió de dent de lleó per combatre el restrenyiment. També la trobarem en forma de càpsules o extracte.

Malva

Només hauràs de preparar una infusió de malva bullint durant 15 minuts 30 g de flors i fulles seques de malva en 1 litre d’aigua. Apagueu el foc i deixeu reposar 10 minuts abans de colar-la. Beu entre 2 i 3 tasses al dia.

Ortiga verda

Pots prendre-la en infusió de fulles seques. També la trobarem en forma de comprimits o extracte.

Closca sagrada

Està indicada quan cal una defecació fàcil (hemorroides, fissures anals, etc.) i en el tractament del restrenyiment ocasional. També es presenta en forma de comprimits.

Fràngula

A dosis altes actua com a purgant. La fràngula no facilita la reeducació intestinal, per la qual cosa només està indicada per al tractament del restrenyiment ocasional. La trobarem en forma d’escorça per a infussió.

Sen

Es tolera bé i només resulta irritant després d’un ús perllongat. Està indicat en el restrenyiment ocasional produït per viatges, canvis d’alimentació, etc., així com en afeccions anorrectals en què estigui indicada una evacuació de femta tova. És la més coneguda i la trobarem en forma d’infusió, sola o barrejada amb altres plantes.

Fulles de sen

Boldo

El seu ús està indicat en el tractament de restrenyiment, de dispèpsies d’origen hepatobiliar i per afavorir les funcions d’eliminació renal i digestiva. La trobarem en forma de fulla per a infusió, en comprimits o en extracte.

Tot i que el boldo sembla una droga inofensiva, la presència d’alcaloides fa necessària la prudència en el seu ús, i no s’han de prendre dosis elevades ni de manera molt continuada.

Infusions preparades que es venen en herboristeries

En aquests establiments trobareu diferents infusions ja preparades de planta sola, o amb barreja de diferents plantes, molt efectives. Algunes són: Adellax d’Infutisa o “Com un rellotge” d’Herbodiet, però en podreu trobar més en diferents presentacions AQUÍ.

Si tens qualsevol dubte o consulta, pots contactar amb la Núria per Watsap al 611 09 17 44

Diga’ns la localitat on vius
Al donar-te d’alta a la nostra newsletter veuràs un cupó de descompte del 10% en la teva pròxima compra a partir de només 30 €

Ara pots fer les teves consultes per Whatsapp i també pots rebre petites píndoles informatives. Només cal que enviïs “HOLA” al 611 09 17 44. T’enviarem un màxim de 2 missatges al mes.