Aquesta planta és un dels principals remeis per a molts problemes d’origen nerviós. Ens ajuda en cas d’estats d’ansietat, nervis a l’estómac, palpitacions, espasmes musculars, mals de cap o també en dolors menstruals. També és excel·lent per pal·liar trastorns del sistema digestiu en cas de còlics intestinals, inflor estomacal, males digestions, o recaragolaments intestinals d’origen nerviós.
El seu nom científic és “Melissa officinalis”. És una planta perenne, que fa floretes blanques als mesos d’estiu, i les seves fulles tenen un característic olor de llimona.
Al país basc l’anomenen Garriska, i a Galícia Erva- Cidreira. També es coneix amb el nom de Toronjil. Per la semblança del nom, sovint es confon amb la flor del taronger, l’azahar en castellà.

Tarongina florida

A Nova Natura la trobareu en forma de fulla seca per fer infusions, o també en extracte fluid, que el podrem prendre diluït amb aigua, i també en comprimits de planta seca.

La infusió de tarongina, ens ajuda en les dietes depuratives per la seva capacitat d’incrementar la producció de bilis. En el seu us extern, és eficaç per les picadures d’insectes.
En cosmètica, també en podem fer mascaretes relaxants.
Si en deixem un saquet a l’armari ens perfumarà la roba, i la protegirà de possibles atacs d’insectes.

Cal evitar el seu consum durant l’embaràs i la lactància. També cal evitar-la si es prenen antidepressius, antihistamínics, narcòtics o altres sedants.

És molt típic a Centreeuropa preparar-ne alcohol per fer friccions per tractar cefalees, migranyes i neuràlgies.

La coneguda “Agua del Carmen” és un macerat alcohòlic de fulles tendres de tarongina.

Diga’ns la localitat on vius
Al donar-te d’alta a la nostra newsletter veuràs un cupó de descompte del 10% en la teva pròxima compra a partir de només 30 €

Ara pots fer les teves consultes per Whatsapp i també pots rebre petites píndoles informatives. Només cal que enviïs “HOLA” al 611 09 17 44. T’enviarem un màxim de 2 missatges al mes.